2016 Erling Bertrand

HÆDERSGAVE TIL ERLING BERTRAND

Det blev formanden for én stor del af idrætsudøverne i Gilleleje, Erling Bertrand, formand for Gilleleje Boldklub, der i år blev tildelt Jens Bo Larsens Mindelegats Hædersgave. Det skete i overværelse af omkring 120 deltagere ved generalforsamlingen  i Gilleleje og Omegns Museumsforening. Gilleleje Boldklub er en paraplyorganisation med alle mulige idrætsaktiviteter under sig.

”En lang række anlæg er rejst og udviklet i Erling Bertrands tid i klubben. Han begyndte som formand i 1980  for Gilleleje Fodbold Klub. Forinden medvirkede han omkring etablering af lysanlæg til anlægget på Øster Alle i 1978, hvor idrætsbanerne lå i mange år – og siden er det gået slag i slag”, sagde formanden for Jens Bo Larsens Mindelegat, Birgit Wulff, i sin begrundelse for tildelingen.

Hun fortalte at der i en af søværnets publikationer fortælles om en gammel regel fra sejlskibenes tid. Den siger at man ikke må have flere bornholmere ombord end man havde master på skibet, således at man kunne tøjre dem når de gik amok.

Hun antydede at det var godt at Bertrand ikke var blevet tøjret med alt det han har været med til at sætte i værk til gavn for idrætten i Gilleleje.  Erling Bertrand er tidligere hædret med Gilleleje Boldklubs Venners  idrætslederpris i 1979 og som GB æresmedlem i 1988.

Erling Bertrand er tæt på 70 år, men stadig aktiv med tennis og fodbold samt som skiløber med gamle venner. Han er netop pensioneret som rådgivende civilingeniør fra Atkins og har desuden tid til en kær hobby som fuglekigger og -kender.

Ud over en check på 5.000 kroner og blomster fulgte en bog om Jens Bo Larsens Mindelegats og de uddelinger, legatet har givet siden oprettelsen i 1973.